Noutăți Librarii Contacte Cariera langРу Program librarie online Lu-Vi 09:00-18:00 Sa-Du 10:00-15:00
Pana la livrare gratuita Chisinau 250 lei
Pana la livrare gratuita National 700 lei
Total cos : 0 lei

Cum să citești când nu ai timp

 

Cinci recomandări, care te vor ajuta să citești în mod regulat

Cu toții ne dorim ca lectura să devină un obicei, dar adesea nu reușim să găsim timp pentru această activitate. Totuși, există câteva trucuri, care te vor ajuta să citești mai mult, fără a-ți schimba radical stilul de viață.

Unul dintre motivele pentru care mulți renunță la lectură este lipsa condițiilor ideale. Pentru unii, acestea înseamnă un fotoliu confortabil, pentru alții trei ore de timp liber sau liniște totală. Dar, dacă e să fim sinceri, condițiile ideale s-ar putea să nu apară niciodată. Este important să înțelegem că putem începe să citim de astăzi, chiar dacă este vorba doar de 20 de minute înainte de culcare. Poate că vei fi întrerupt de câteva ori, dar vei citi măcar câteva pagini și acest lucru este deja un bun început.

Asigură-te că ai o carte la îndemână

Probabil ai auzit de metoda cu paharul de apă pentru a crește consumul de lichide. Dacă paharul este în fața ta, ai mai multe șanse să consumi lichide. La fel, asigură-te că ai cărți acolo unde îți petreci timpul mai des: la birou, în bucătărie, pe noptieră și chiar în mașină. Uneori, așteptarea cuiva poate fi înlocuită cu lectura unei cărți captivante, decât navigarea pe rețele de socializare.

„Atomic Habits”

În cartea lui James Clear sunt descrise metode pentru formarea obiceiurilor utile, inclusiv cititul. Unul dintre sfaturile sale este să te gândești la tine ca la o persoană care deja are acest obicei. Dacă te gândești la tine ca la un cititor, creierul tău va găsi timp pentru citit. O altă metodă este crearea lanțurilor de activități: după un obicei existent, de exemplu, spălatul pe dinți, începe să citești. Astfel, vei fixa noul obicei în rutina ta zilnică.

Spune celor din jur despre scopurile tale

Unul dintre cele mai eficiente moduri de a găsi timp pentru citit este să-ți împărtășești scopul cu cei din jur. Atunci când le spui prietenilor, familiei sau colegilor că vrei să citești mai mult, ei te pot susține în acest sens. Mai mult, cei din jur îți pot oferi sfaturi și recomandări, precum și îți vor aminti de necesitatea de a găsi timp pentru lectură.

Discută despre cărțile citite cu alte persoane

Un alt mod util este să discuți despre cărțile citite cu alți oameni. Atunci când îți împărtășești impresiile despre o carte cu prietenii sau colegii, acest lucru nu doar că te ajută să consolidezi materialul citit, dar și te motivează să găsești timp pentru noi lecturi. Creează un club de lectură sau pur și simplu stabilește cu prietenii să schimbați regulat opinii despre ce ați citit. Acest lucru îți va aduce motivație suplimentară și va face procesul de lectură mai interesant.

Motivația

Definește care sunt motivele pentru care citești. Vrei să înțelegi mai bine investițiile sau să afli cum să crești și să educi un copil? Minunat! Citește câteva cărți pe aceste teme. Scopurile concrete și rezultatele măsurabile te vor ajuta să continui lectura, chiar și atunci când apar scuze pentru alte activități.

Începe să aplici aceste sfaturi în viața ta și vei fi surprins cât timp vei putea găsi pentru citit, chiar și în cele mai încărcate zile.

* Sursa foto journal.litres.ru