Noutăți Librarii Contacte Cariera langРу Program librarie online Lu-Vi 09:00-18:00 Sa-Du 10:00-15:00
Pana la livrare gratuita Chisinau 250 lei
Pana la livrare gratuita National 700 lei
Total cos : 0 lei

La 01.04.07 va avea loc evenimentul dedicat luptei împotriva antisemitsmului și nazismului!

 Evenimentul va avea loc pe data de 01.04.2017, între orele 11.00 și 14.15, pe adresa : mun. Chișinău, str. V. Alecsandri, nr. 1.

Scopul rugăciunii constă în elucidarea evenimentelor istorice legate de manifestări ale antisemitismului și nazismului pe teritoriul R. Moldova și consecințelor lor – atât din punct de vedere al lumii fizice cât și spirituale - și ridicarea unei rugăciuni de vindecare și binecuvântare pentru popoarelor care au suferit în urma antisemitismului și nazismului, precum și pentru R. Moldova.

La eveniment, se așteaptă participarea d-nei Diana Dumitru, doctor in istorie, conferențiar universitar al Catedrei Istoria Romanilor si Istoria Universala, Universitatea Pedagogica de Stat"Ion Creanga", deținătoare a Premiului pentru cel mai bun articol acordat de „American Political Science Association” , cu un discurs referitor la holocaustul din R. Moldova – despre spiritele antisemite premergătoare holocaustului, faptele istorice legate de holocaustul din Moldova, participarea populației locale la acțiunile de violență și jaf, precum și consecințele holocaustului pentru R. Moldova.

De asemenea, se așteaptă participarea d-lui Iurie Zagorcea , Președintele Asociației ”Nemurire”, cu un discurs privind activitatea de elucidare a evenimentelor tragice legate de holocaustul de la nordul R. Moldova și privind activitatea de comemorare a victimelor, desfășurată de asociație.

La eveniment sunt așteptați reprezentanți ai cultelor religioase, instituțiilor de cult și organizații non-guvernamentale.

Este planificată, de asemenea, organizarea unei expoziții de fotografii, cărți, alte materiale la tema evenimentelor tragice din anii 1903, 1905, 1941 – 1944 , precum și privind acțiunile de comemorare a victimelor din prezent.