Noutăți Librarii Contacte Cariera langРу Program librarie online Lu-Vi 09:00-18:00 Sa-Du 10:00-15:00
Pana la livrare gratuita Chisinau 250 lei
Pana la livrare gratuita National 700 lei
Total cos : 0 lei

Salonul Internațional de Carte, ediția a XXV-a – Bookfest Chișinău.

În perioada 31 august – 4 septembrie 2016, între orele 10:00 – 20:00, la CIE Moldexpo, publicul din întreaga țară este invitat să viziteze Salonul Internațional de Carte, ediția a XXV-a – Bookfest Chișinău. Evenimentul este organizat, în contextul sărbătoririi celor 25 de ani de independență a Republicii Moldova, de către Ministerul Culturii al Republicii Moldova în parteneriat cu Institutul Cultural Român, Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, Biblioteca Națională a Republicii Moldova, Uniunea Editorilor din Republica Moldova și Asociația Editorilor din România. 

Salonul Internațional de Carte ajuns la cea de-a XXV-a ediție vine, în acest an, să reconfirme aspirațiile europene ale industriilor culturale din Republica Moldova dar și să consolideze parteneriatele de succes stabilite cu România.

Pe vizitatorii Bookfest îi așteaptă o ofertă de peste 50.000 de volume pe cele mai variate domenii, dar și întâlniri cu unii dintre cei mai îndrăgiți autori ai literaturii române contemporane. Astfel, timp de cinci zile, editorii vor transforma pavilionul central al CIE Moldexpo, într-un spațiu comun al limbii române iar cartea va fi un liant și suport al identității culturale românești. Totodată, în cadrul Salonului vor fi prezente unele dintre cele mai importante edituri din România și Republica Moldova, ca urmare a colaborării fructuoase dintre Uniunea Editorilor din Republica Moldova și Asociația editorilor din România.

Menționăm că, Bookfest este cel mai important Salon de Carte din România, un eveniment al industriei editoriale care a reușit să capete o dimensiune internațională marcantă. Salonul de Carte Bookfest se desfășoară începând cu anul 2012, în mai multe orașe precum Timișoara, Cluj-Napoca, Iași, Târgu Mureș, Brașov iar anul acesta va ajunge, în premieră, la Chișinău.