Noutăți Librarii Contacte Cariera langРу Program librarie online Lu-Vi 09:00-18:00 Sa-Du 10:00-15:00
Pana la livrare gratuita Chisinau 250 lei
Pana la livrare gratuita National 700 lei
Total cos : 0 lei

Lista celor necesare pentru noul an şcolar 2018.

Inceperea unui nou an scolar este un eveniment cu o încărcătură emoţională mare atît pentru copii cît si pentru părinţi.  Deoarece pînă la începutul noului an şcolar trebuie să reuşeşti să faci mai multe lucruri decît ţi-ai închipuit: să ridici certificatul medical, să cumperi  uniforma şcolară,  ghiozdanul şi încă multe alte lucruri.

Dacă e să vorbim despre cumpărături, atunci putem menţiona că în lista de bază sunt incluse uniforma şcolară şi sportivă, încălţăminte, ghiozdanul şi rechizitele şcolare..

Cum alegi ghiozdanul potrivit pentru copilul tau?

Cînd vine vorba despre alegerea ghiozdanului potrivit, te poti găsi usor în dificultate. Vrei să ţii cont şi de preferinţele copilului, dar să te şi incadrezi în buget. Pe de altă parte, ştii că pe primul loc stă sănătatea copilului.

Un ghiozdan nepotrivit îi poate da probleme de coloană şi îi va afecta cu siguranţă şi moralul. Când atârnă greu şi devine incomod, copilul tău experimentează o senzaţie de disconfort profund ce poate avea repercursiuni asupra dezvoltării fizice.

            Ghiozdanul (mai cu seamă pentru elevii claselor primare) trebuie să fie  ortopedic, adică cu un perete auxiliar, care să repete curburile fiziologice ale coloanei vertebrale.

Cum alegi rechizitele?

Aspectul exterior – este important, dar de cele mai dese ori este amăgitor. Ceea ce contează este calitatea produselor alese, care nu întotdeauna depinde de preţ.  

Alege-ţi un stilou simplu, cu capac protector şi nu unul mai scump cu buton. Cînd în sala de clasă sunt peste 30 de persoane, atunci zgomotul butonului de la pix sustrage atenţia. De asemenea alegeţi stiloul de grosimea potrivită pentru ca copilului să-i fie comod să scrie cu el şi nu în ultimul rînd să scrie bine..

Confortul – mai întîi de toate. Cumpărăturile trebuie nu doar să aibă un aspect exterior plăcut, dar trebuie să mai fie şi funcţionale. Mai întîi de a cumpăra chiar şi cel mai simplu stilou, trebuie să fiţi ferm convişi că copilului dumneavostră îi este uşor să-l ţie în mînă. .

Radiera – ar fi bine cea mai simplă. Cele colorate, sau sub forma de maşină, animăluţe, etc, arată amuzant şi frumos, dar  calitatea lasă de dorit.

Acuarela. Pentru elevi sunt benevenite cele pe bază naturală. Iar cele de marcă europeană, precum ToyColor, SES, Carioca, BIC – sunt potrivite şi după calitate şi după preţ. 

Pentru ceea ce nu se merită de economisit banii, sunt creioanele colorate şi plastilina. Creioanele ieftine sunt deobicei dure şi desenează foarte rău. Dacă vorbim despre plastilina ieftină, putem menţiona că este dificil de lucrat cu ea, chiar şi pentru un adult.

Desenul – este o activitate distractivă şi binevenită pentru copii de diferite vîrste. Despre cum să alegi cariocile potrivite pentru copilul dumneavoastră v-am povestit aici.

Penarul – să fie moale şi nu prea mare. Astfel nu va ocupa prea mult loc în ghiozdan, şi nu va face prea mult zgomot. Pentru elevii din clasa întîi, sunt potrivite penarele care au deja toate rechizitele necesare incluse.

Mergem după listă. Cînd intri în magazin  te pierzi în tot asortimentul de marfă,  riscînd astfel să uiţi să procuri careva lucruri. Deaceea este binevenit întocmirea unei liste preventive, care ulterior te va ghida.

Unde să procuri rechizite şcolare?

Indiferent de faptul că copilul dumneavoastră merge în clasa I sau in clasa a XII – a, sunteţi bineveniţi în reţeaua de librării LIBRARIUS. Veţi găsi de toate pentru toţi: manuale, auxiliare şcolare, caiete, stilouri, rigle, penare, carioci, radiere, etc.

Cu noi, veţi economisi consierabil! Începînd cu data de 20 august 2018 şi pînă în 20 septembrie 2018, oferim reduceri 5% - 15% în dependență de sumă.

Este  rentabil să comanzi manuale şi rechizite pentru toată clasa

Mai mult ca atît, din 20 august pînă la  10  septembrie, la toate rechizitele  de top  din listă, este valabilă reducerea de 20 % (* în limita stocului disponibil).

Fie ca pregătirile pentru începutul anului şcolar să decurgă vesel şi uşor – astfel şi anul şcolar va fi mai bun.