Noutăți Librarii Contacte Cariera langРу Program librarie online Lu-Vi 09:00-18:00 Sa-Du 10:00-15:00
Pana la livrare gratuita Chisinau 250 lei
Pana la livrare gratuita National 700 lei
Total cos : 0 lei

Adolescenții citesc...

 În prezent adolescenții oferă lecturii mai puțin timp, deoarece cărțile concureaza cu jocurile pe calculator și rețelele de socializare. Tinerii sunt un public mai exigent și plin de viață, prin urmare, selecția de cărți este mai dificilă. Literatura pentru tineret nu mai este o poveste a copiilor cu un simplu complot, aici deja se pune accent pe subiecte adulte care sunt importante în această vârstă. În colecția dată, Librarius propune câteva recomandări de cărți atât mai noi, cât și unele destul de vechi, care și-au păstrat însă valoarea și au rămas la fel de actuale:

 

De veghe în lanul de secară – J.D. Salinger

Personajul principal al acestei cărți este Holden Caulfield, un adolescent rebel care face parte dintr-o familie cu o situație financiară foarte bună. Acesta își povestește ultimele lui zile petrecute la școală fiind pe cale de a rămâne corigent la mai multe materii.

 

Împăratul muștelor – William Golding

Puterea poate lua mințile oricui, indiferent de vârstă. Acest lucru se întâmplă și în cartea lui William Golding, în care mai mulți copii ajung să fie captivi pe o insulă și, din dorința de supraviețuire, trebuie să fie ales un șef care să se ocupe de organizare

 

Îți voi dărui soarele – Jandy Nelson

Îți voi dărui soarele este o carte care nu trebuie să lipsească din lecturile adolescenților și a pasionaților de romance. Este, de asemenea, o carte care mi-a schimbat viziunea asupra vieții și m-a făcut să văd că soarele apare întotdeauna pe strada celor care aleg să lupte pentru fericirea lor. Povestea celor doi frați m-a emoționat enorm și nu o voi uita niciodată. Este o lecție de viață și în același timp o poveste de dragoste superbă. Un must read!

 

La cinci pași de tine, Rachel Lippincott cu Mikki Daughtry si Tobias Iaconis

Oare poți iubi pe cineva pe care nu-l poți atinge niciodată? Stella Grant simte nevoia să-și planifice viața pas cu pas – poate pentru că plămânii ei bolnavi, pe care nu-i poate controla, i-o guvernează oricum, trimițând-o periodic în spital, încă din copilărie. În momentul de față, Stella trebuie să-și planifice foarte bine viața pentru a nu pierde locul pe lista beneficiarilor unui transplant de plămâni, care-i va asigura cinci ani de existență fără probleme. Pentru asta e obligată să stea în permanență la șase pași de oricine i-ar putea transmite o infecție pulmonară. Șase pași. Fără excepții. Will Newman este exact persoana de care Stella trebuie să se ferească.

 

Jurnalul unui adolescent timid, de Stephen Chbosky

Sa stai pe margine poate fi un avantaj. Dar vine o vreme cand trebuie sa intri in ring. Primul an de liceu e cel mai greu. Iti faci noi prieteni, te indragostesti cu adevarat, nu te mai intelegi deloc cu parintii. Sa cresti mare e mai complicat decat ti-ai imaginat vreodata. Intra in lumea lui! Aflat in pragul adolescentei, Charlie se hotaraste sa-si povesteasca viata unui prieten imaginar, caruia ii trimite o serie de scrisori intime. Prins intre dorinta de a-si trai viata si tendinta de a fugi de ea, Charlie, se trezeste obligat sa exploreze un teritoriu pana acum necunoscut. Acela al primelor intalniri si al casetelor cu compilatii, al problemelor de familie si al prietenilor adevarati. Si cauta neincetat „melodia perfecta“ a unei „calatorii perfecte“ in care „sa se simta infinit“.