Noutăți Librarii Contacte Cariera langРу Program librarie online Lu-Vi 09:00-18:00 Sa-Du 10:00-15:00
Pana la livrare gratuita Chisinau 250 lei
Pana la livrare gratuita National 700 lei
Total cos : 0 lei

La Mulți Ani pentru Maestrul Spiridon Vangheli!

 Cu o deosebită plăcere, rețeaua Librarius adresează cele mai sincere felicitări scriitorului autohton Spiridon Vangheli, cu ocazia zilei de naștere!

Stimate Maestre, vă adresăm urări de bine o dată cu împlinirea venerabilei vârste, vă dorim mulţi ani sănătoşi în continuare şi noi succese. Exprimăm admiraţia pentru creaţia DVS, cu care au crescut generaţii întregi de copii. Vă mulţumim pentru Guguță, ghioceii, floricelele și personajele care, datorită cărţilor dumneavoastră, sunt alături de copiii și îi poartă în frumoase aventuri. La Mulți ani, Stimate scriitor! Să fiți sănătos și inspirat, să Vă bucurați de dragostea și aprecierea celor pentru care dăruiți din seninul chipului și din înțelepciunea vorbei Dumneavoastră, întru promovarea nemuritoarelor valori  umane, fiindcă nemurirea V-ați asigurat-o prin talentul și dragostea cu care Vă faceți meseria de prozator, poet și editor.

Spiridon Vangheli s-a născut la 14 iunie 1932 în comuna Grinăuţi, raionul Râșcani. Este laureat al Premiului de Stat al Republicii Moldova (1980) și deținător al Diplomei de Onoare Andersen (1974). Cărţile de referinţă ale lui Spiridon Vangheli au fost traduse în peste 40 de limbi, fiind îndrăgite de milioane de copii de pe întreg globul pământesc: “Isprăvile lui Guguţă”, “Ministrul bunelului”, “Guguţă căpitan de corabie”, “Steaua lui Ciuboţel“, “Calul cu ochi albaștri”, “Guguță și prietenii săi”, “Pantalonia – ţara piticilor”, “Măria sa Guguță”, “Guguță și prietenii săi, în două volume”. Spiridon Vangheli, supranumit maestrul literaturii pentru copii, este coautor, împreună cu Grigore Vieru, al Abecedarului.