Nata Albot ne-a surprins cu o veste bună. Jurnalista a lansat cea de-a doua carte de bucate, care adună la un loc valorile și tradițiile gastronomice moldovenești. Și pentru că inspirația mai are să dea multe roade, jurnalista a anunțat că este pregătită pentru apariția celei de-a treia cărți culinare.
Nata Albot: “Visez ca „Hai la masă, puișor!” să fie oferită în dar celor care încă mai dau din umeri, când aud din ce țară venim și nu-și imaginează cum e la gust Moldova. Gătiți-le o mâncare, cum numai moldovenii pot, și invitați-i să viziteze Moldova noastră gustoasă.
Am scotocit prin toate rețetarele vechi ale casei și prin amintirile mele din copilărie, ca să adunăm rețetele rămase fără atenție. De data aceasta am colaborat cu fotografa Cristina Perciuleac și îi mulțumesc din inimă pentru ochi ager, perseverență și talent. Unele bucate au fost refotografiate de câteva ori, altele înghesuite cu duiumul într-o zi de sesiune foto, ca să reușim tot ce ne propuneam. Cât am fotografiat noi cartea a apărut o altă Magda pe lume, fiica Cristinei. Așa că noi am fost foarte productive.
Această carte totalizează rețetele mamei mele, adică meniul zilnic și de sărbători al familiei noastre. Totodată, știindu-ne un popor primitor și generos cu musafirii, am completat această colecție cu 10 destinații culinare din Moldova, unde puteți mânca gustos, ca acasă, savurând din bucate și cunoscând adevărata ospitalitate a moldovenilor. Le-am testat pe toate și vi le recomand cu mâna pe inimă.