Noutăți Librarii Contacte Cariera langРу Program librarie online Lu-Vi 09:00-18:00 Sa-Du 10:00-15:00
Pana la livrare gratuita Chisinau 250 lei
Pana la livrare gratuita National 700 lei
Total cos : 0 lei

Cum alegem ghiozdanul perfect pentru școală?

   În fiecare an, odată cu apropierea toamnei, vine o perioadă specială, în care totul se transformă și prinde culoare. Acest lucru se datorează atât frunzelor, cât și miilor de ghiozdane de diferite forme și culori – elevii și studenții merg spre școală.
   Ghiozdanul este cel mai popular tip de geantă printre tineri. Este comod, permite transportul unui număr mai mare de obiecte, nu limitează mișcările și lasă mâinile libere. Datorită eforturilor designerilor moderni, ghiozdanul a devenit și un accesoriu la modă. Cum ar trebui să fie? Ce volum interior ar fi optim? Ce trebuie să luăm în considerare la alegere? Care este diferența între modelele pentru adulți și cele pentru copii și la ce trebuie să fim atenți când le achiziționăm?
   Am selectat patru caracteristici funcționale, cu ajutorul cărora veți reuși să alegeți un ghiozdan potrivit. Menționăm faptul că am lăsat deoparte aspectele legate de design, deoarece aici intervine subiectivitatea. Vom discuta despre criteriile generale.
 
1.Greutatea 
Ghiozdanele sigure și rezistente vor cântări în jur de un kilogram. Cele mai puțin rezistente, cu un număr minim de compartimente și buzunare, vor fi, evident, mai ușoare.
 
2.Volumul 
Un elev din clasele primare are nevoie de un ghiozdan cu un volum de cel puțin 14-15 litri, iar cei din clasele medii și mari – de aproximativ 30 de litri. În cazul în care copilul Dumneavoastră frecventează cercuri sau secții sportive, recomandarea noastră este să optați, din start, de un ghiozdan mai mare.
 
3.Ergonomia 
Prin ergonomie, ne referim la capacitatea unui ghiozdan de a îndeplini cerințele de maxim confort și eficiență. Acest lucru presupune organizarea bine gândită a obiectelor, accesul la conținut, posibilitatea de a transporta în siguranță o tabletă, ochelari, smartphone și documente, prezența unui organizator cu un număr suficient de buzunare și alte detalii utile.
 
4.Sistemul de suspensie 
În cazul ghiozdanelor școlare, sistemul de suspensie asigură comoditatea dar și sănătatea spatelui. Ghiozdanul trebuie să se potrivească strâns și uniform, fiind reglat astfel încât să nu atârne și să nu tragă înapoi, iar partea inferioară a acestuia să fie la nivelul taliei. 
Unele modele au o centură, care poate fi fixată de talie. Aceasta îndeplinește două funcții: reduce din greutatea, presiunea spatelui și a umerilor copilului și asigură potrivește ghiozdanul mai strâns, ceea ce este important, de exemplu, la mersul pe bicicletă sau trotinetă.
 
Vă recomandăm să vizitați librăriile Librarius pentru a descoperi un sortiment variat de ghiozdane școlare. La fel, acestea pot fi achiziționate și prin intermediul magazinului online www.librarius.md, folosind următoarele metode de plată:
• numerar;
• transfer bancar;
• prin intermediul cardului bancar;

• cu certificate cadou. 

Sortimentul de ghiozdane găsiți aici.