Noutăți Librarii Contacte Cariera langРу Program librarie online Lu-Vi 09:00-18:00 Sa 09:00-17:00
Pana la livrare gratuita Chisinau 400 lei
Pana la livrare gratuita National 700 lei
Total cos : 0 lei

5 cărți contemporane pentru copii, pe placul tuturor

 5 cărți contemporane pentru copii, pe placul tuturor

Cum să alegem o carte atractivă și informativă pentru copil, în funcție de vârsta pe care o are? Rețeaua de librării „Librarius” vine în ajutor și recomandă 5 cărți ale scriitorilor contemporani pentru cei mai mici cititori, care vor rămâne impresionați de aventurile personajelor, dar și de alte lucruri interesante.

 

1. Basme - Frații Grimm

O carte bogată în ilustrații realizate de graficiana Valeria Moldovan, cu desene încântătoare, care aduc un plus de culoare, oferindu-le copiilor o viziune originală asupra lumii basmelor.

2. Aventurile lui Peter Iepuraşul - Beatrix Potter

Una dintre cele mai îndrăgite cărţi publicate vreodată reflectă povestea unui iepuraş neastâmpărat care este urmărit prin grădina domnului McGregor. Peter este membru al unei familii de iepuri care mai are în componenţă trei fete şi o doamnă iepure, mama lor. Dar băieţelul familiei nu se asemănă cu surorile sale, care sunt cuminţi şi nu ies din cuvântul mamei. 

3. Muc cel Mic - Wilhelm Hauff

Muc cel mic e o apariție tare caraghioasă: are un trup mic și plăpând, un ditamai capul împodobit cu-n turban și mai mare, e încălțat cu niște papuci nemaivăzut de mari, iar înfipt la brâu poartă un hanger lung – atât de lung, că nu știi sigur dacă Muc atârnă de hanger sau hangerul de Muc. Toți copiii de pe stradă aleargă în urma mititelului, râd de el și-l batjocoresc plini de cruzime. Asta până când îi află nemaipomenita poveste de viață.

4. Minunata călătorie a lui Nils Holgersson

Cartea este despre un băiat, Nils Holgersson, ale cărui „plăceri ieftine erau să mănânce și să doarmă, și după astea îi plăcea cel mai mult să facă pozne”. Îi face mare plăcere să rănească animalele din ogradă. Nils capturează un pitic într-o plasă în timp ce familia lui era la biserică și l-au lăsat acasă pentru a citi capitole din Biblie. Istorioara continuă cu întâmplări interesante, hazlii, dar și pline de suspans.

5. Heidi, fetița munților – Johanna Spyri

Heidi este o fetiţă rămasă în grija bunicului, un bătrân care trăieşte în munţi, departe de oameni. Are un suflet mare şi îi sunt dragi atât ciobănaşul Peter și caprele lui, cât și bunicul cel ursuz. Ajunsă la familia Sesemann din Frankfurt, Heidi, cu firea ei zburdalinică, nu rezistă prea mult în peisajul sterp de la oraș și se întoarce curând la casa din munți. Aerul curat și peisajele frumoase schimbă felul de a vedea viața al celor care ajung acolo fie și numai o singură dată. 

Eroii acestor povești îi învață pe copii să fie prietenoși, să-i respecte pe părinți, să fie corecți și să-și atingă scopurile. Toate cărțile pot fi achiziționate din magazinele „Librarius” sau online, accesând link-urile indicate mai sus.

 

Cărțile extind viziunea copilului asupra lumii. Cititul contribuie la construirea corectă a propozițiilor, îmbogățește vocabularul celor mici, dezvoltă imaginația, formează abilitatea de a asculta etc.

Nu refuzați niciodată copilului să-i citiți cu voce tare cărți destinate vârstei sale! Citiți împreună cu copiii voștri, iar acest lucru să devină o tradiție a familiei!