Noutăți Librarii Contacte Cariera langРу Program librarie online Lu-Vi 09:00-18:00 Sa-Du 10:00-15:00
Pana la livrare gratuita Chisinau 250 lei
Pana la livrare gratuita National 700 lei
Total cos : 0 lei

Fericire

Fericire
50%
Autor
Aminatta Forna
Editura
Anul
2018
Pagini
448
gen
Beletristica
Format
130x200
Tip
NECARTONATA
ISBN
9786069800386
Cod produs
695120
Stoc limitat
196 lei 50 %
98 lei
- +

 Un roman uluitor.” Salman Rushdie

 
Dacă ai fi în război, ai ucide – sau te-ai lăsa ucis? Iată una dintre întrebările fundamentale ale unui roman despre iubire și traumă, natură urbană și natură umană.

Attila Asare este un psihiatru din Ghana, cu o statură la fel de impresionantă, pe cât de rezonant îi este numele. Cariera l-a purtat prin zonele de război ale lumii contemporane, “locuri cufundate în întuneric moral” , unde a studiat și a catalogat mințile supraviețuitorilor, estimând gradul de distrugere provocat de traumă. Ajunge la Londra ca să țină o conferință, dar aici îl așteaptă o fostă iubită cu Alzheimer, o nepoată pierdută, un băiat regăsit. Și, în mod complet neașteptat, dragostea.

Jean Turane e biolog și a venit la Londra ca să studieze comportamentul vulpilor urbane. În timpul liber, amenajează grădini suspendate ca pe niște prieteni vechi. O întâlnire întâmplătoare pe Waterloo Bridge se transformă într-o conexiune profundă, ce generează o rețea de solidaritate între marginalia Londrei: statui vivante, chelneri, măturători, agenți de parcare și îngrijitori. Cu toții devin o armata însuflețită și optimistă, care nu ratează nicio misiune de salvare, în afară de cea proprie.

Aminatta Forma scrie cu o detalii luxuriante, lansând câte-o șarjă de idei palpitante și deconstituind-o, înțelegându-și personajele până la ultimul resort, glisând grațios între ritmul trăirii și cel al reamintirii.

,,Amintind uneori de stilul lui Michael Ondaatje, Fericire este o meditație pe marile teme: iubirea și moartea, cruzimea și mila. Dar Forna transformă această materie primă într-o creație flamboaiantă, cu siguranță și delicatețe sublime.” Washington Post

 
,,O carte despre haosul glorios, ireductibil al umanității, plină de durere, conștientizare și bucurie. Nu vrea să ne facă să ne simțim bine; vrea să ne facă să simțim tot.”Times Literary Supplement
Nume Contacte Stoc
LIBRARIUS 403 Chisinau , Str. Puşkin, 22
078 747 403
Stoc limitat
LIBRARIUS 440 Chisinau , str. M. Varlaam, 75
078333440
Stoc limitat

Livrare gratis

Livrare gratis de la 250 lei in raza orasului Chisinau.

Livrare Moldova gratis de la 700 lei in afara razei orasului Chisinau.

Suport Clienti

Suport pentru clienti pe telefon si email .

079 545 544

Plata cu cardul

Plata cu card securizat

Achitarea prin intermediul bancii