Oписание
Femeie dorita, femeie care doreste. O perspectiva transgenerationala asupra sexualitatii feminine
O carte de referință în psihologia femeii, pentru reconectarea cu propria sexualitate, plăcere și dorință
Intr-o epoca in care am crede ca s-au facut progrese evidente in ceea ce priveste drepturile femeilor si eliberarea de tabuurile legate de sexualitate, cele mai multe sufera - adesea fara sa-si dea seama - pentru ca nu au si nu stiu cum sa aiba viata sexuala pe care si-o doresc.
Autoarea ne vorbeste despre echilibru in ceea ce priveste sexualitatea femeii, despre blocaje, probleme, despre impactul secretelor de familie care pot fi transmise de la mama la fiica… Femeia este purtatoarea unei mosteniri sexuale reprezentata, printre altele, de interdictii preluate, in mod inconstient, de la generatiile anterioare: mame, bunice, strabunice. Inaintase care i-au refuzat fericirea impreunarii, in toate sensurile cuvantului, cu partenerul iubit, pentru ca aceasta fericire le era total necunoscuta.
Intr-o abordare care imbina ginecologia, medicina traditionala chineza, psihanaliza si abordarea transgenerationala, dr. Daniele Flaumenbaum, medic ginecolog cu o vasta experienta, explica modul in care isi construiesc femeile din zilele noastre sexualitatea, care este locul mamei in acest proces, dar si de ce placerea sau chiar dorinta sunt atat de rare si ce solutii exista.
De cele mai multe ori, barbatii si femeile nu stiu sa-si vorbeasca, nici sa se asculte si dau mereu vina pe celalalt, ajungand sa resimta insatisfactie, frustrare constienta sau inconstienta, tristete sau oboseala. Ca sa simta pe deplin placerea, femeia trebuie sa descifreze codurile emotionale ale propriei sexualitati si sa inteleaga bagajul emotional si senzual pe care femeile din familia sa i l-au transmis.
Pentru o femeie, actul sexual nu inseamna numai sa se ofere si sa se abandoneze barbatului iubit, ci si sa stie sa intampine si sa primeasca aceasta iubire in interiorul ei, in minte si in suflet. Este o adevarata calatorie care ne conduce catre o descoperire mai ampla a propriului sine si a celuilalt.