Noutăți Librarii Contacte Cariera langРу Program librarie online Lu-Vi 09:00-18:00 Sa-Du 10:00-15:00
Pana la livrare gratuita Chisinau 250 lei
Pana la livrare gratuita National 700 lei
Total cos : 0 lei

Tristetea samuraiului

Tristetea samuraiului
50%
Editura
Trei
Anul
2012
Pagini
464
gen
Fictiune,mistica,fantazy
Format
130x200
Tip
NECARTONATA
ISBN
9789737076243
Cod produs
302604

Nu există limite atunci când lupţi pentru ceea ce iubeşti cu adevărat

O trădare şi o crimă în Spania pro-nazistă dau naştere unei lupte pentru putere care domină o familie timp de mai multe generaţii.

Isabel, o aristocrată care trăieşte în Spania pro-nazistă a anului 1941, ajunge implicată într-un complot ce urmăreşte uciderea soţului său fascist şi se trezeşte trădată de iubitul ei misterios. Trădarea ei are drept efect o luptă violentă pentru putere atât în cadrul familiei, cât şi în viaţa politică, luptă ce se întinde pe trei generaţii, împletind povestea lui Isabel cu cea a unei tinere avocate pe nume María, patruzeci de ani mai târziu.

Când are loc tentativa de lovitură de stat din 1981, María e acuzată că a pus la cale evadarea din închisoare a bărbatului pe care l-a condamnat pentru crimă. Poveştile Maríei şi ale lui Isabel se întrepătrund şi se completează, creând un thriller istoric plin de suspans.

„O poveste şocantă despre spionaj, sex şi trădare... Dacă îţi plac romanele poliţiste, istoria şi thrillerele psihologice, acum vei avea cu ce să te delectezi." -- Library Journal

„Camera era plină de obiecte, era o geografie misterioasă făcută din cutii închise, mobile acoperite cu cearşafuri şi cărţi prăfuite. Acolo îşi păstra tatăl ei, falsul erou, armamentul, medaliile, visurile din tinereţe. Acolo erau boneta lui, cizmele cu carâmb înalt, discurile cu cântece războinice pe care obişnuia să le asculte la vechiul gramofon; a găsit chiar şi un cartuş fără proiectil agăţat într-o gaică de pânză. María a fabulat în legătură cu destinul acelui glonţ. De ce păstrase tubul? Cui îi luase viaţa cu el? Unui legionar? Unui maur? Unui colonel din artileria germană? Unui general italian?"

E remarcabilă încărcătura psihologică pe care o conţine fiecare pagină din acest roman ce transgresează graniţele romanului istoric tradiţional. Personaje şi întâmplări apa¬rent fără legătură ies la lumină, creând conexiuni surprinzătoare într-o poveste oarecum confuză, pendulând între 1941 şi 1981, ani care au marcat istoria Spaniei.
Niciodată nu închidem definitiv uşa spre trecut şi spre tenebrele noastre lăuntrice.

„Un roman ingenios construit, care îmbină un ritm narativ alert cu ambiţia literară... Un succes absolut." -- Kirkus Review

Víctor del Árbol s-a născut în 1968 în Catalunia şi şi-a făcut studiile de istorie la Universitatea din Barcelona. În 2006 i s-a decernat Premiul Tiflos pentru primul său roman, El peso de los muertos, iar doi ani mai târziu a fost finalist al Premiului VIII Fernando Lara pentru volumul El abismo de los sueños.
Tristeţea Samuraiului (2011) l-a impus drept una dintre vocile cele mai originale ale literaturii spaniole actuale. 

Nume Contacte Stoc

Livrare gratis

Livrare gratis de la 250 lei in raza orasului Chisinau.

Livrare Moldova gratis de la 700 lei in afara razei orasului Chisinau.

Suport Clienti

Suport pentru clienti pe telefon si email .

079 545 544

Plata cu cardul

Plata cu card securizat

Achitarea prin intermediul bancii