Noutăți Librarii Contacte Cariera langРу Program librarie online Lu-Vi 09:00-18:00 Sa-Du 10:00-15:00
Pana la livrare gratuita Chisinau 250 lei
Pana la livrare gratuita National 700 lei
Total cos : 0 lei

Ziua Internațională a cărții pentru copii și tineret!

Să ne educăm copiii astfel încât cartea să le fie prima jucărie și să nu uităm că anume cartea este cel mai bun cadou!
 
Un moment foarte dificil atunci când trebuie să facem un cadou unei persoane dragi și nu numai, este acela de a alege cadoul potrivit. Ne gândim la tot felul de lucruri, să fie cât mai util, nu prea scump, dar nici prea ieftin, să fie ceva drăguț, nu prea mare, dar nici prea mic, iar dacă nu cunoaștem suficient de bine persoana respectivă, e cu atât mai greu. De cele mai multe ori, căutăm un cadou care să placă persoanei respective, să fie ceva ce ea să nu-și cumpere, ceva de care să nu aibă neapărată nevoie și care să îi bucure sufletul atunci când îl va deschide.
Există, însă, un obiect, la care nu ne gândim de cele mai multe ori, care ne este mai la îndemână ca orice altceva, dar nu îl oferim drept cadou și anume: cartea. Deși multe persoane ar putea spune că este un cadou neprețuit sau cu o valoare relativ mică pentru persoana în cauză, iată câteva motive pentru care ar trebui să oferim drept cadou, o carte.

Cărțile reprezintă cadoul ideal datorită faptului că nu sunt foarte scumpe, sunt la îndemâna oricui, se găsesc peste tot, oricând și oricât. Iar dacă nu ai timp sau nu îți place să mergi prin magazine în căutarea unui cadou, cartea o poți cumpăra foarte simplu și ușor, online. Nu trebuie să te deplasezi, va veni ea la tine acasă. Spre deosebire de o prăjitură, cărțile durează mai mult, pot fi chiar împrumutate și sunt sărace în calorii.
Un motiv serios pentru a alege cartea, drept cadou, este acela că sunt mereu la modă și nu țin cont de sezon. Cărțile apar mereu, nu se demodează și nu sunt pe mărimi. Luând în calcul conținutul fiecărei cărți, aceasta îți poate oferi un moment de relaxare, te poate purta în alte ținuturi, poți deveni parte din acea poveste. Așa cum oamenii sunt diferiți și cărțile sunt diferite. Sunt pe gustul fiecărui om, multe persoane regăsindu-se în conținut sau dobândind idei din aceasta.
Iată, câteva exemple prin care vei realiza că un cadou perfect, îl reprezintă o carte. Cum ele sunt diferite, pentru mama, poți lua o carte de gastronomie, dacă aceasta petrece mult timp în bucătărie. Dacă mergi la un botez și vrei să oferi un cadou special, dar care să folosească, în același timp la ceva, poți oferi o carte pentru creșterea copilului, utilă pe viitor pentru părinți. Dacă vorbim, însă, de persoana iubită, poți alege o carte de dragoste, eventual una în care să se regăsească sau care să descrie mai bine sentimentele tale. Există o multitudine de cărți, care pot reprezenta cadoul potrivit pentru o persoană.
O carte oferită cadou îi va aduce aminte mereu de tine, deoarece nu se usucă repede precum o floare, nu dispare precum o prăjitură, nu se termină precum un parfum, ci rămâne acolo, în bibliotecă, toată viața, ca o amintire deosebită. Consider că acest cadou se potrivește oricui și este unul care aduce satisfacție sufletească. Dăruind o carte, este o modalitate foarte bună de a arăta cuiva că îți pasă și mai ales, o modalitate de a-ți manifesta afecțiunea, prin cel mai simplu și mai eficient mod.
Noi vă îndemnăm să citiți copiilor cît mai multe cărți, căci după cum spunea Emilie Buchwald "Copiii devin cititori în brațele părinților".