Noutăți Librarii Contacte Cariera langРу Program librarie online Lu-Vi 09:00-18:00 Sa-Du 10:00-15:00
Pana la livrare gratuita Chisinau 250 lei
Pana la livrare gratuita National 700 lei
Total cos : 0 lei

Primul dicționar rus-român de argou și expresii colocviale a fost lansat la Chişinău la 1 septembrie!

 Primul dicționar rus-român de argou și expresii colocviale a fost lansat la Chişinău la 1 septembrie, de către Inga Druţă, cercetător ştiinţific, doctor habilitat în filologie, director al Centrului de Terminologie din cadrul Institutului de Filologie al Academiei de Ştiinţe.

„Acest dicţionar, cred eu, va fi util traducătorilor. Noi am văzut că este nevoie de el atunci când am monitorizat subtitrarea filmelor câţiva ani în urmă privind corectitudinea limbii vorbite la televizor. Atunci când privim filmele subtitrate la noi în Republica Moldova, observăm că se folosesc multe elemente argotice, care fie nu sunt înţelese de către traducători, fie sunt traduse uneori cu sensul opus”, a spus Inga Druţă.
Lucrarea conține termeni proveniți din limbajul infractorilor, denotând mentalitatea lumii interlope, elemente de jargon din domenii cum ar fi armata, sportul, lumea spectacolelor de divertisment, mediul politic, comunicarea pe internet etc. Totodată conţine cuvinte tabu, care au dreptul la atestare lexicografică, fiind extrem de frecvente în limba vorbită, termeni proveniți din limbajul adolescenților, studenţilor, elevilor etc.