De ce Librarius

Este o rețea de librării de talie europeană, care, la moment cuprinde 30 librării, situate în or. Chișinău, or. Bălți, or. Ungheni, or. Hîncești, or. Ialoveni, or. Călătași și or.Orhei.

CONTACT Oficiul central
  • Address: Or. Durlești, Str. Ștefan Vodă 3
    Chisinau, R. Moldova
  • Phone: 022 51-23-77
  • info@librarius.md
  • c/d:MD07EN000000222487408845
  • BC: "Energbank" SA ENEGMD22
  • c/f:1013600038202
  • TVA:0507058


Ultimele noutăți

Prezentarea cărții ”Dama de cupă”, Iulian Ciocan

 La data de 10 mai, în incinta librăriei centrale renovate Librarius a vut loc un eveniment de o importanță deosebită pentru viața culturală a orașului dar și a întregii țări. Autorul autohton Iulian Ciocan a prezentat publicului larg noua operă unicală ”Dama de cupă” – o adevărată bijuterie literară.

Găzduind cu mare drag evenimentul, noua librărie și-a deschis ușile în fața a zeci de oameni pasionați de lectură, de esteticul cuvântului. Astfel, lansarea a fost onorată de un public foarte larg și foarte divers profesori și studenți, artiști și reporteri, directori de edituri și politicieni, o multitudine de personalități prezente au reușit să creeze o atmosferă de întâlnire a unor vechi prieteni și mai puțin a unui eveniment ”la crăvată”.

Noua carte descrie viaţa uniformă a funcţionarului corupt Nistor Polobok, şef la Primăria Chişinău, care ia o turnură periculoasă din clipa în care o crăpătură apare în asfaltul de lîngă maiestuoasa lui vilă. Şi asta pentru că respectiva crăpătură, inițial inofensivă, se tot lărgeşte, transformîndu-se într-un adevărat crater care înghite tot ce prinde în cale, iar de vină ar fi un păcat al oficialului, de care doar o „damă de cupă” l-ar putea absolvi. În jurul gropii care înghite metodic case şi cartiere se ţes mai multe poveşti: un pensionar moare imediat după apariţia şi lărgirea crăpăturii, un alt pensionar, care a încercat ani de zile să obţină cetăţenia română, e înghiţit de groapa hulpavă chiar în momentul în care pleacă pentru totdeauna spre România, primarul corupt al Chişinăului ajunge în spital în stare gravă după ce oamenii rămaşi fără case iau cu asalt primăria, iar un bibliotecar speriat de cataclism se lasă păcălit de un politician escroc, fondator al Partidului Anti-Groapă. Dama de cupă este un roman tulburător, care intră în dedesubturile unui sistem corupt, arătîndu-ne fața ascunsă și urîtă a scenei politice.

„Chişinăul stă să se prăbuşească într-o groapă. Oraşul de pe Bîc riscă să fie înghiţit cu tot cu oameni, case şi instituţii ale statului. Funcţionari, jurnalişti, scriitori, pensionari, locatari – toţi constituie o bogată galerie de personaje ale tranziţiei. O istorie plină de suspans, de tensiune narativă, cu personaje bine conturate şi cu un fir epic structurat cu dexteritate. O carte care te pune pe gînduri. Şi te nelinişteşte.” (Maria Pilchin)

Rețeaua magazinelor de cărți ”Librarius” pe postura de lider în domeniu și-a asumat o  responsabilitate socială enormă de a promova cultura cititului, de a ridica nivelul intellectual, de a aduce frumusețea, arta, cărțile,  în fiecare casă.

Mai mult decât atât, compania Librarius cu mare drag va continua să susțină toate tipurile de evenimente culturale care aduc beneficiu și dezvoltare societății.