Noutăți Librarii Contacte Cariera langРу Program librarie online Lu-Vi 09:00-18:00 Sa-Du 10:00-15:00
Pana la livrare gratuita Chisinau 250 lei
Pana la livrare gratuita National 700 lei
Total cos : 0 lei

Cum alegem corect carioca.

 Librarius recomandă: Cum alegem corect carioca.

Desenul – reprezintă o ocupație foarte utilă pentru copii de orice vârstă. Acesta dezvoltă motorica mică, concentrarea, coordonarea mișcărilor, fantezia și per general dezvoltă potențialul artistic. Însă, deseori părinții se ciocnesc cu problema alegerii corecte a cariocilor, care vor fi inofensive pentru copilii dar în același timp îți vor păstra calitățile pentru mult timp.

Cel mai important element al unei carioci – elementul de scriere.   

Aici putem enumera câteva tipuri de elemente de scriere. Primul și mai puțin reușit este  cel din plastic. Acesta este foarte tare iar desenatul cu acesta este incomod. Liniile se primesc foarte subțiri și înguste. Astfel de carioci sunt mai binevenite pentru desen tehnic și nicidecum pentru creație.

Al doilea tip – este cel din fibră, care poate fi ușor cunoscut datorită fibrelor sintetice. Cariocile respective posedă cele mai aprinse  și frumoase culori. Fibrele sintetice trebuie să fie presate bine fără așchii. În caz contrar, fibrele desprinse vor lăsa urme și pete nedorite.

Cariocile cu cerneala pe bază de apă.

Acestea se consideră ca fiind cele mai performante și rezistente. Astfel de carioci sunt elaborate după tehnologii speciale și posedă o gamă de culori expresivă și aprinsă. Lungimea liniei care poate fi trasă folosind o astfel de cariocă poate ajunge până la 800 metri. Cerneala în astfel de carioci este durabilă, nu se decolorează, nu posedă mirosuri și cel mai important nu este toxică. Diametrul grifului trebuie să fie nu mai mic de 2-3 mm. O mărime mai mică repezintă și o durată de viață mai mică a acesteia dar o marime mai mare duce la formarea mai rapidă a așchiilor.

Corpusul cariocii

Acestea sunt produse din polisterol sau polipropilen. Polipropilenul este unul mai favorabil, datorită astfel de factori ca – duritatea. Mai mult decât atât în astfel de corpus cerneala se păstrează mai mult timp.  Este important de a atrage atenția la căpăcelul cariocii, acesta trebuie neapărat să aibă găuri de ventilare.

Cele mai importante caracteristici ale cariocii sunt:

·         cerneală pe bază de apă – se spală ușor de pe piele,  haine și alte suprafețe,

·         conțin coloranți naturali datorită acestora sunt inofensivi pentru copii chiar și în cazul când aceștea o să încerce să le guste,

·         sunt durabile și nu se usucă fără capac,

·         posedă culori aprinse și frumoase,

·         sunt confecționate din plastic durabil, greu de detereorat,

·         se amplasează comod în mână datirotă corpusului scurt,

·         în timpul desenatului, griful nu se apasă în hârtie

 

 

În rețeaua librăriilor Librarius  veți putea găsi cel mai larg sortiment de carioca ecologice de calitate europeană semnate de branduri mondiale Carioca, Toycolor, SES și altele.