Noutăți Librarii Contacte Cariera langРу Program librarie online Lu-Vi 09:00-18:00 Sa-Du 10:00-15:00
Pana la livrare gratuita Chisinau 250 lei
Pana la livrare gratuita National 700 lei
Total cos : 0 lei

Cărți pentru copii, datorită cărora aceștia se vor îndrăgosti de lectură!

Lectura de vară este un element foarte important a procesului de învățământ și mai mult decât atât un factor care stă la baza dezvoltării intelectuale a copilului. Recomandând cărți pentru lectura de vară, profesorii urmăresc concomitent mai multe scopuri: să pregătească școlarii pentru anul de învățământ care vine, să lărgească vocabularul copiilor, să perfecționeze tehnica lor de citire, să le dezvolte memoria și dicția, iar rețeaua librăriilor Librarius le vine în ajutor oferind cea mai largă listă de cărți.

Trezind interesul față de lectură din partea copiilor, părinții acestora nu doar vor economisi timp în decursul anului școlar care se apropie, dar și vor organiza o petrecere de timp interesantă și utilă în decursul vacanței.

O opțiune perfectă penru lectura de vară reprezintă cărțile de aventuri așa ca:  ”Ispravile lui Guguta”, „Imparatia lui Ciubotel”, „Pantalonia - tara nastrusnicilor”, “Pasarea alba a copilariei mele”, “Spionul lui Eminescu”, „Baietelul din Coliba albastra”,”Riki Tiki Tavi”, “Minunata Calatorie a lui Nils cu gastele salbatice”, “Craita”  și multe alte povestiri captivante. Aici, mici cititori vor putea retrăi din plin toate peripețiile eroilor centrali și vor învăța semnificația noțiunilor de dragoste, prtietenie, devotament.

O categorie aparte în procesul de învățământ și în recomandările de lectură pe vară este literatura clasică. Operele respective au educat mai multe generații, ocupând locurile pe deplin meritate în bibliotecile personale a amatorilor de citit. Asemenea opere ca Noaptea de Sanziene”, „Ultima noapte de dragoste. Prima noapte de razboi”, “Lorelei”, “Patul lui Procust”, “Kastanca”, “Moara cu noroc”, “Maitrei”, “Romanul adolescentului miop”, “Nunta in cer”, “Mara” reprezintă adevărate bijuterii literare care au lăsat amprente nu doar în istoria literaturii, dar și în sufletele cititorilor.

Literatura scrisă în versuri este o parte indispensabilă a dezvoltării copilului, având un impact atât fizic – dezvoltarea memoriei, cât și intelectual – dezvoltarae esteticului, simțului frumosului, imaginației. Aici pot fi evidențiate așa ediții ca ”Fabule” de Alexandru Donici,  ”Poezii” de Mihai Eminescu, ”Cele mai frumoase fabule” ale lui Esop, ”Mituri Legendele Olimpului”, ”Cele mai frumoase mituri” și nu în ultimul rând opere pentru copii ca ”La balul cotofenei”.

Numărul imens a edițiilor prezentate în rețeaua de librării Librarius cu siguranță va face vara copilului Dvs mai interesantă, captivantă dar și foarte utilă.

Edițiile le puteți găsi în toate librăriile Librarius, dar și pe site-ul www.librarius.md