Noutăți Librarii Contacte Cariera langРу Program librarie online Lu-Vi 09:00-18:00 Sa-Du 10:00-15:00
Pana la livrare gratuita Chisinau 250 lei
Pana la livrare gratuita National 700 lei
Total cos : 0 lei

Capitalism moral

Capitalism moral
Autor
Editura
Colectie
Colectie Responsabilitatea sociala in afaceri
Anul
2009
Pagini
392
gen
Economie
Format
130x200
Tip
Brosata
ISBN
5948486009689
Cod produs
269188

,,Principiile capitalismului moral sunt valabile pentru orice tip de companie, mică sau multinaţională, şi pentru orice tip de economie, tradiţională sau postindustrială. Ideea centrală a capitalismului moral este că succesul financiar sustenabil al unei companii depinde de măsura în care modelul său de afaceri încorporează principiul responsabilităţii sociale şi al obligaţiei de bună administrare. Capitalismul moral se bazează pe acea teorie a firmei conform căreia companiile generează cinci forme distincte de capital: reputaţional, social, uman, financiar şi fix. Maximizarea impactului fiecărui tip de capital necesită abilităţi speciale, morale şi interpersonale sau de relaţionare. Standardele etice sporesc valoarea tuturor acestor capitaluri ale unei companii.

Consider capitalismul moral drept cea mai rapidă cale prin care economiile tradiţionale şi cele preindustriale se pot dezvolta, pot crea prosperitate şi pot adopta tehnologii moderne de producţie. Creşterea capitalului, în toate formele acestuia, asigură companiilor resursele necesare succesului pe termen lung. Prin asigurarea acestor resurse de capital, timpul se transformă din inamic în aliat al companiilor. Accesul continuu la resursele de capital permite companiilor să înveţe din propriile greşeli, să‑şi depăşească dificultăţile, să‑şi construiască o reputaţie şi să‑şi fidelizeze clienţii. Fără toate aceste resurse stabile de capital, atât mediul de afaceri, cât şi economia unei ţări sunt vulnerabile în situaţiile de criză, în cazul unor schimbări nefaste ale pieţei sau, pur şi simplu, în faţa neşansei.“

Stephen Young

Din anul 2000, Stephen B. Young este director executiv al organizaţiei Caux Round Table. Licenţiat al Facultăţii de Drept de la Harvard, Young a predat şi a practicat dreptul, fiind autorul unor lucrări despre obligaţiile fiduciare şi raporturile de reprezentanţă dintre mandatar şi mandant. A abordat într‑un mod sistematic conceptul de responsabilitate în diverse domenii, de la dreptul războiului până la problema statutului comunităţilor tribale native din Statele Unite, pe care le consideră „naţiuni indigene dependente“. Young a studiat dreptul jurisprudenţial american din secolul al XIX-lea, analizând modul în care instanţele au utilizat în deciziile lor noţiunea de răspundere inerentă serviciilor de administrare, precum şi modalitatea în care această noţiune a generat standardele moderne de răspundere în afaceri, în situaţiile de neglijenţă sau cele în care se creează prejudicii.
A fost prodecanul Facultăţii de Drept de la Harvard şi decanul Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Hamline. A predat în cadrul Universităţilor din Minnesota şi din Mankato.
Young a urmat liceul în Bangkok, Thailanda, unde a învăţat limba thailandeză; mai târziu, a învăţat şi limbile tzotzil şi vietnameză. În 1966, Young a descoperit vestigii ale perioadei bronzului în Thailanda, la Ban Chiang, situl arheologic făcând azi parte din patrimoniul mondial UNESCO. A lucrat pentru dezvoltarea economiei şi a mediului rural din Vietnam, din 1968 până în 1971, ca angajat al Agenţiei Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională. În 1975, Young a depus eforturi pentru a aduce refugiaţi din sudul Vietnamului în Statele Unite, iar în 1989 a propus ca Organizaţia Naţiunilor Unite să asigure administrarea temporară în Cambodgia în scopul instaurării păcii.

În cadrul Programului de Studii Est-Asiatice din cadrul Facultăţii de Drept de la Harvard, Young a tradus şi a analizat Quoc Trieu Hinh Luat, codul vietnamez de legi din 1433, şi, împreună cu profesorul Nguyen Ngoc Huy, a scris despre valorile privitoare la drepturile omului în China şi Vietnam în lucrarea The Tradition of Human Rights in China and Vietnam (publicată de către Yale Southeast Asian Studies). A scris studii despre filozofia morală şi politică din China şi a publicat lucrări despre dinamica psihoculturală a politicii din Vietnam şi Thailanda. În 1976, a scris în colaborare monografia Thailand: Domino by Default, care a contribuit la reforma politică din Thailanda. Ca decan al Facultăţii Hamline, Young a fondat publicaţia The Journal of Law and Religion.
În calitate de analist de politici publice, Young a publicat articole în The Wall Street Journal, The New York Times şi Washington Post. Comentariile sale sunt prezentate atât de televiziuni, cât şi la posturi publice de radio. Mare parte din articolele sale sunt publicate pe web site-ul organizaţiei Caux Round Table, la adresa www.cauxroundtable.org.
 

Nume Contacte Stoc

Livrare gratis

Livrare gratis de la 250 lei in raza orasului Chisinau.

Livrare Moldova gratis de la 700 lei in afara razei orasului Chisinau.

Suport Clienti

Suport pentru clienti pe telefon si email .

079 545 544

Plata cu cardul

Plata cu card securizat

Achitarea prin intermediul bancii