Noutăți Librarii Contacte Cariera langРу Program librarie online Lu-Vi 09:00-18:00 Sa-Du 10:00-15:00
Pana la livrare gratuita Chisinau 250 lei
Pana la livrare gratuita National 700 lei
Total cos : 0 lei

Cadavrul rasturnat. Stanga la rascruce

Cadavrul rasturnat. Stanga la rascruce
Autor
Editura
Anul
2009
Pagini
328
gen
Politica
Format
130x200
Tip
Brosata
ISBN
5948486009474
Cod produs
269182

„În această carte curajoasă şi lucidă, Bernard-Henri Lévy propune o anatomie neiertătoare a iluziilor, obsesiilor şi fobiilor stângii occidentale contemporane. Cel care, încă din anii ’70, a denunţat totalitarismul comunist şi fascist îşi continuă aici opera demistificatoare, demontând noile şi vechile mituri care blochează reflecţia de stânga şi o condamnă la partizanate sinucigaşe: antiamericanismul, antiglobalismul, anticapitalismul, antisemitismul. O lectură deopotrivă neliniştitoare şi necesară pentru toţi cei care vor să ia măsura complexităţilor ideatice ale lumii de azi.“

Vladimir Tismăneanu

Bernard-Henri Lévy reînvie în acest volum spiritul primelor sale cărţi. Pentru a descrie ameninţarea noii patologii, propune o ipoteză provocatoare şi generoasă: stânga şi-a învins prima tentaţie totalitară (comunismul) doar pentru a cădea în alta, ale cărei origini se regăsesc în partea opusă a eşichierului politic (mai exact, în mare parte, în zona extremei drepte), a ieşit din „barbaria cu chip uman“ doar pentru a se prăbuşi în „ideologia franceză“.

În această „critică a noii raţiuni progresiste“ îi avem alături pe Alain Badiou şi Carl Schmitt; o întrebare a lui Michel Foucault; Universalul paulin sau cel în viziunea lui Levinas; o discuţie cu Sarkozy; cazul Royal; sofismele lui Noam Chomsky sau ale lui Régis Debray; spectrul lui Pierre Bourdieu; adevărata faţă a lui Tariq Ramadan; amintirea lui Benny Lévy; umbra unui tată minunat; un început de autobiografie intelectuală împletită strâns cu fragmente de biografie generaţională.

Şi, la sfârşit, două injoncţiuni greu de reconciliat ca: mai mult ca oricând se pune problema să nu părăsim „vechea casă“ bântuită de duhuri rele — ci, dimpotrivă, ea trebuie, vai, reconstruită din temelii.
 

Nume Contacte Stoc

Livrare gratis

Livrare gratis de la 250 lei in raza orasului Chisinau.

Livrare Moldova gratis de la 700 lei in afara razei orasului Chisinau.

Suport Clienti

Suport pentru clienti pe telefon si email .

079 545 544

Plata cu cardul

Plata cu card securizat

Achitarea prin intermediul bancii