Noutăți Librarii Contacte Cariera langРу Program librarie online Lu-Vi 09:00-18:00 Sa-Du 10:00-15:00
Pana la livrare gratuita Chisinau 250 lei
Pana la livrare gratuita National 700 lei
Total cos : 0 lei

Insemnari dintr-o tara mare

Insemnari dintr-o tara mare
Autor
Editura
Anul
2011
Pagini
328
Format
130x200
Tip
NECARTONATA
ISBN
9786065881495
Cod produs
292713

Spre sfârşitul verii lui 1996, pe când eram în New Hampshire, m-a sunat Simon Kelner, vechi prieten şi un băiat excepţional,
şi m-a întrebat dacă nu vreau să scriu o rubrică săptămânală despre America pentru revista Mail on Sunday’s Night & Day,
la care fusese numit de curând redactor-şef.

De-a lungul anilor, Simon mă mai convinsese să fac tot felul de lucruri pentru care nu aveam timp, dar asta nici nu intra în discuţie.

— Nu, i-am răspuns, nu pot. Îmi pare rău. E cu neputinţă.

— Deci poţi să-ncepi de săptămâna viitoare?

— Simon, am impresia că n-ai înţeles. Nu pot.

— Ne-am gândit s-o intitulăm „Însemnări dintr-o ţară mare“.

— Simon, o să trebuiască s-o intitulezi „Spaţiu gol pe pagina întâi“, pentru că eu nu pot s-o scriu.

— Perfect, mi-a replicat el, puţin absent.

Am avut impresia că mai făcea şi altceva în acelaşi timp — bănuiala mea e că alegea fotomodele pentru numărul cu costume de baie.

William McGuire Bryson (n. 1951), Cavaler (onorific) al Imperiului Britanic, a urmat cursurile Universităţii Drake din oraşul său natal, Des Moines (Iowa), dar a renunţat la studii în 1972, fără să-şi ia diploma de absolvire, preferând să plece într-o călătorie în Europa. Şi-a completat studiile abia în 1975. În 1977, s-a stabilit în Marea Britanie, unde a lucrat zece ani ca jurnalist la ziarele The Times şi The Independent. În 1995, Bryson, soţia sa englezoaică Cynthia şi cei patru copii ai lor s-au mutat înapoi în Statele Unite (experienţele lor din acest stagiu american sunt descrise în schiţele din volumul de faţă, intitulat I’m a Stranger Here Myself (Şi eu sunt străin aici) în Statele Unite sau Notes from a Big Country în Marea Britanie, Canada şi Australia, dar în 2003 au revenit definitiv în Marea Britanie şi s-au stabilit în oraşul Durham. În acelaşi an, cartea sa Notes from a Small Island (1995) a fost votată de cititorii britanici drept cea mai bună evaluare a identităţii şi a stării de spirit a naţiunii britanice, iar autorul ei a fost numit Emisar al Moştenirii Culturale Engleze. În 2005, deşi nu este cetăţean britanic, Bill Bryson i-a urmat actorului Sir Peter Ustinov în funcţia de Rector al Universităţii din Durham. În 2007, i s-a decernat Premiul James Joyce al Colegiului Universitar din Dublin.

Din scrierile lui Bill Bryson, la editura Curtea Veche a apărut volumul:

Despre toate pe scurt — de la Big Bang la ADN (2008)

(A Short History of Nearly Everything — 2003 —, câştigătoarea Premiului Aventis pe 2004 pentru cea mai bună carte de popularizare a ştiinţei şi a Premiului Descartes al Uniunii Europene pe 2005 pentru cea mai bună carte de răspândire a ştiinţei)
 

Nume Contacte Stoc

Livrare gratis

Livrare gratis de la 250 lei in raza orasului Chisinau.

Livrare Moldova gratis de la 700 lei in afara razei orasului Chisinau.

Suport Clienti

Suport pentru clienti pe telefon si email .

079 545 544

Plata cu cardul

Plata cu card securizat

Achitarea prin intermediul bancii